In alle Delhaize winkels in ons land wordt jaarlijks promotie gemaakt voor de goede kwaliteiten van troskerstomaatjes. Tomabel maakt van deze gelegenheid gebruik om uit te leggen dat troskerstomaatjes niet alleen lekker zijn, maar bovendien ook zeer gezond. Deze jaarlijkse promotiecampagne vindt plaats in het begin van september en valt dus samen met de start van een nieuw schooljaar. Na een deugddoende zomervakantie luistert de vertrouwde promotiecampagne dan ook naar de zeer toepasselijke naam: “Back to School”!

Benefietactie

‘Back to School’ is ook bewust verbonden met een benefietactie voor het goede doel. Tijdens de actieperiode van 1 tot 15 september 2016 staan Tomabel en Delhaize samen per verkochte verpakking 20 eurocent af voor het goede doel. De opbrengst wordt integraal geschonken aan twee sociale organisaties met een soortgelijk maatschappelijk engagement. De ene in Vlaanderen, de andere in Wallonië. Onze aandacht gaat hierbij uit naar de kinderen die op 1 september nog niet naar school kunnen door ziekte of revalidatie. Daarom gaat de opbrengst van de benefietactie ‘Back to School’ naar:

Beide organisaties zetten zich in zodat kinderen via computer en internet in het ziekenhuis of thuis toch de lessen in de klas kunnen volgen. Je leest meer over hun aanpak op de respectieve websites.

Kleurwedstrijd

Een belangrijk onderdeel van ‘Back to School’ is een kleurwedstrijd waarbij de schoolkinderen uit het basisonderwijs de goede kwaliteiten van Tomabel troskerstomaatjes kleurrijk in beeld brengen. De klas met de mooiste tekening wint een gratis daguitstap aangeboden door Tomabel. De daguitstap begint met een rondleiding in de REO Veiling te Roeselare, gevolgd door een kookworkshop waarbij de kinderen zélf soep maken en wokken met seizoengroenten van bij ons. Daarna is de klas te gast in het tuinbouwbedrijf van Geert Neerinck te Ingelmunster, waar de schoolkinderen uitgebreid kennis maken met de teelt van troskerstomaatjes. We eindigen de dag op een speelse manier. Ideaal om nog even uit te waaien en daarna de weg terug naar huis aan te vatten. Je kunt de tekening hier downloaden. De actie loopt tot en met 30 september 2016. Dowload hier het reglement

Tomabel troskerstomaatjes

Een heerlijke lekkernij voor elke dag. Het Tomabel gamma omhelst sinds 2006 troskerstomaatjes. In de voorbije jaren is dit smakelijke kwaliteitsproduct uitgegroeid tot een vaste waarde in het winkelschap van alle Delhaize vestigingen in België. Om de Tomabel troskerstomaatjes het hele jaar te kunnen aanbieden aan de eindconsument, is onder andere geïnvesteerd in duurzame energieproductie. Op vandaag is er één Tomabel tuinbouwbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de teelt van troskerstomaatjes het jaar rond. Het gaat om het bedrijf van Geert.Neerinck in de Oostrozebekestraat 287a te 8770 Ingelmunster (West-Vlaanderen).