Gebakken grietbot met zeevruchten en gebakken oesterzwam

  • 35 min.
    • Ingrediënten:

    • 400 g grietbot
    • 200 g zeevruchten in de schelp
    • 1 dl witte wijn
    • 1 ui
    • ½ selder
    • 1 dl room
    • 50 g boter
    • 200 g oesterzwam ‘TOMABEL’
    • bieslook
    • Peper en zout • Olijfolie
  • Bereiding & Presentatie:

    • • Snij de ui en de selder fijn. Stoof aan in olijfolie. Voeg er de gewassen zeevruchten aan toe en blus met de witte wijn. Laat garen onder een deksel. Haal het vruchtvlees uit de schelpen.
    • • Zeef de jus en kook deze in tot de helft. Voeg er de room aan toe en laat verder inkoken. Doe er de koude boter bij en kruid af. Doe er op het laatste moment de fijngesneden bieslook en de zeevruchten bij.
    • • Snij de ‘TOMABEL’ oesterzwam fijn en stoof deze gaar in hete olijfolie. Kruid af en strooi er wat bieslook over.
    • • Bak de grietbot in olijfolie en kruid met peper en zout.
    • • Schik in een diep bord de ‘TOMABEL’ oesterzwammen, hierop de vis en werk af met de saus.

Find us on: