Grietbot met gegrillde witte asperges,
coulis van “Tomabel” veldsla
en krokant met sesam

  • 40 min.
    • Ingrediënten:

    • 4 stukken grietbot van 120 g
    • 2 eetlepels sesamzaadjes
    • 1 eiwit
    • 200 g “TOMABEL” veldsla
    • 8 witte asperges

    • Coulis van veldsla:
    • 1 fijngesneden sjalotje
    • 1 dl witte wijn
    • 1 dl visfumet
    • 1 dl room
    • 100 g “TOMABEL” veldsla

    • Krokant met sesamzaadjes:
    • 1 blad brickdeeg
    • eiwit
    • sesamzaadjes
  • Bereiding & Presentatie:

    • • Wentel de grietbot in het losgeklopt eiwit en daarna in de sesamzaadjes. Bak deze krokant aan in olijfolie en kruid af met peper en zeezout.
    • • Schil de witte asperges en kook deze beetgaar in goed gezouten water. Haal uit het water en besprenkel deze met olijfolie. Grill deze kort aan in een grillpan. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.
    • • Kuis de “Tomabel” veldsla op en stoof deze kort aan in olijfolie. Kruid af met peper en zout.
    • • Kook voor de coulis van “Tomabel” veldsla de witte wijn, de visfumet en de sjalotjes in tot de helft. Voeg er de room aan toe en laat inkoken tot sausdikte. Voeg op het laatste moment de “Tomabel” veldsla aan toe en mix deze heel fijn. Giet door een zeef en kruid af met peper en zout.
    • • Snij voor het krokantje de brickdeeg in vierkantjes, bestrijk deze met het eiwit en kruid met peper en zout. Doe er de sesamzaadjes op en bak deze af op 170°C tot ze mooi knapperig zijn.
    • • Schik alles op bord.

Find us on: